Velkommen til valg af computer mm !

Det kan godt være svært at afgøre hvilken type computer man vil investere i. Har man brug for en bærbar (kaldet laptop), eller har man brug for en stationær (kaldet desktop) kommer jo meget an på hvad man skal bruge den til ! Skal den stå på et og samme sted altid, ja, så skal man, under ingen omstændigheder, vælge en bærbar. Mange som vælger sådan en, er ofte tilbøjelige til at lade strømforsyningen/opladeren stå tilsluttet hele tiden, og det bliver døden for det indbyggede batteri efter nogen tid. I dag findes der stationære computere som faktisk er fysisk mindre end bærbare, så hvorfor ikke vælge den rigtige første gang. Køber man en stationær har man faktisk også frit valg omkring skærmstørrelse, og det er en rigtig god ting, især hvis man også ønsker at se film/tv på computeren. Til evt. spil betyder den mulighed også meget ! Det er faktisk også muligt at bruge et fladskærms TV som skærm.

Her hjælper jeg, som sagt, meget gerne med at du får truffet det rigtige valg.

________

For lige at vise hvor lille en stationær computer (desktop) kan være er der et lille eksempel herunder Højde 33 mm. Bredde 178 mm. Dybde 183 mm. Den er så lille at man faktisk kan stille skærmen ovenpå. Der er ingen forskel på hvad den kan yde i forhold til en større, samtidig med at der faktisk er lige så mange tilslutningsmuligheder, Den har dog ikke CD/DVD drev, men det kan købes som eksternt drev, ganske lige som en harddisk (HDD)

________

Denne er svarende til ovennævnte mål

Denne er lidt højere fordi den er med CD/DVD drev

Ja, og så er det, som regel, for sent ! Det hører til sjældenheder at man kan få lov til at bruge fortrydelsesretten hvis først man har taget den i brug. Så er den eneste mulighed at sælge den, for så at købe en desktop i stedet. Det giver, med garanti, tabte penge. Det kan godt betale sig at overveje købet grundigt før man gør det !

Man skal lige være opmærksom på at der IKKE er et indbygget netværkskort i en stationær computer (desktop) ! Det betyder at man er nødt til at købe et "eksternt netværkskort" hvis man vil benytte sig af WiFi. Et netværkskort kan naturligvis også bygges ind i computeren, men det er en helt anden pris, og er fuldstændig unødvendigt. Kablet internet kan dog benyttes uden. Et eksternt netværkskort (USB tilslutning) behøver ikke at koste de store formuer, men findes dog til mange forskellige priser. Dette afhængigt af "hvor kraftigt" det behøver at være. Se to eksempler herunder. Det skal naturligvis også tilføjes at man kun kan bruge trådløs printer, og andet trådløst udstyr hvis man har et trådløst netværkskort i sin computer. Blot er lille tip som mange ikke ved.

Lille knapt så kraftigt til omkring 100,- kr.

________

Stor med antenner, kraftigste ca. 200,- kr.

Har du også brug for en ny printer, scanner kopimaskine ?

Ja, så har jeg her et par gode råd til både økonomi og drift. Hvis man benytter sig af dem vil man aldrig fortryde. En almindelig blækprinter med almindelige blækpatroner som kan det samme som den jeg taler om/beskriver her koster ca. 500,- kr. og nogle endda billigere når der er tilbud. Hurra for det, men kun indtil der skal nye blækpatroner i. Som eksempel koster et sæt, a' 2 stk. som der nu skal bruges, en med alle farver, og en sort den nette sum af 500,- kr. Det er på særtilbud, og de er uoriginale. Altså det samme som printeren har kostet. Producenterne af patron-printere er jo selvfølgelig godt klar over dette, så derfor er der slet ikke samme mængde blæk i de patroner som printerne bliver leveret med, som dem man køber efterfølgende. Snyd og humbuk !, men lovligt.

Køb i stedet en "tankprinter" som de kaldes.

Disse er forholdsvis nye på markedet, og med sådan snakker vi en helt anden økonomi. Jeg har selv, for et års tid siden, sagt endeligt farvel til printere med blækpatroner ! Jeg er meget glad for at være fri for at være nødsaget til at betale formuer for blækpatroner. Jeg printer sikkert mere end de fleste, men kan da sige at jeg ikke har fyldt så meget som en dråbe blæk på den i hele det år, og der er stadig noget tilbage. Canon som min nu er, har gjort noget genialt ! Der er en noget større mængde sort blæk i deres beholder, og det er jo ganske smart, hvis man ser forbruget over tid. Man udskriver jo mest sort tekst, og ser man på gennemsnitsforbruget vil jeg tro at alle farver er brugt op på en gang. Jeg har, efter jeg købte min egen, solgt fire tankprintere til nogle af mine kunder, og ikke hørt en eneste beklage sig over det mindste.

Man kan se mere ved at klikke i printeren herunder.

Sort 135 ml. koster 97,- kr.

Blå 70 ml. koster 97,- kr.

Gul 70 ml. koster 97,- kr.

Magenta 70 ml. koster 88,- kr.

Printeren er en CANON G3411 Multifunktions printer. Det betyder at den både kan printe, skanne, og kopiere, og koster lige omkring 1.200,- kr.

alt efter hvor man køber den. Klik her for eksempel.

Jeg aner ikke hvorfor Magenta i samme mængde som de andre kulørte er lidt billigere end de andre, og det er også fuldstændigt ligegyldigt !

De uoriginale koster det samme for alle farver, og det er 54,- kr./stk. Det er bare "hemmeligt" hvor stor mængde de indeholder. Der er jo lovmæssigt to års reklamationsret på printeren, så jeg vil råde til at man køber de originale, i hvert fald i den periode. Man skal jo ikke være professor for at regne ud at det ikke betaler sig at købe en printer med almindelige blækpatroner, i hvert fald ikke på den lange bane. Klik i de viste blækpatroner herunder for mere. 

Klik i en af flaskerne herover for mere. 

Disse patroner er nogle som bruges i rigtigt mange printere, og er endda uoriginale til 500,- kr./sæt

For lige at vise at alt dette ikke er fup kan man se en test omkring økonomi, på forskellige printere, som Forbrugerrådet Tænk har lavet. Man kan ikke se alt hvis man ikke er medlem, men dog nok til at vurdere testen. Klik i deres logo herunder. Det kan godt være at testen bliver fjernet på et tidspunkt, men lige nu (5/12-23) er den i hvert fald tilgængelig.

_________

Om jeg også udfører egentlige reperationer ?

Ja, det kan man godt sige, men dog i begrænset omfang, og KUN på Windowsbaserede enheder. Dette gælder udelukkende nulstillinger, og evt. opgraderinger (RAM), udskiftninger af harddiske (HDD), formatteringer af harddiske, og lidt andet. altså ikke mere avancerede reperationer. I disse tilfælde henviser jeg til professionelle reperatører, så som FTV. De er gode til alt omkring computere, tablets, og mobiltelefoner, og det til ganske

fornuftige priser. FTV er samtidig også udbyder af hurtigt internet, samt TV, så tag lige dem med i overvejelserne hvis du skal bruge en ny udbyder af dette, eller måske bare en af delene. Se mere omkring det på deres side.

Link til FTV, klik i billedet herunder.

_________